Найскладніша ситуація на Курахівському та Покровському напрямках: карта бойових дій 13 вересня

Ситуація на фронті залишається непростою. Загалом, протягом минулої доби відбулось 143 бойові зіткнення.

Дивіться також Росія почала перекидати у Курську область більш досвідчені підрозділи, – ISW

Що відбувається на фронті

На Харківському напрямку ворог чотири рази проводив штурми в районі населеного пункту Вовчанськ. Також авіація противника завдала два удари 5 керованими авіаційними бомбами по цивільній інфраструктурі.

Ситуація поряд із Вовчанськом: дивіться карту

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 8 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Стельмахівки та Лозової.

Сили оборони відбивають штурми росіян: дивіться карту

На Лиманському напрямку ворог атакував 6 разів. Намагався просунутись уперед у бік Невського та Дружелюбівки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили 5 атак російських загарбників поблизу Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку окупанти атакували чотири рази у районах Часового Яру та населеного пункту Ступочки.

Ситуація біля Часового Яру: дивіться карту

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 6 атак поблизу Неліпівки, Торецька та в районі Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора у бік Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селидового та Михайлівки. Найбільша концентрація ворожих атак була в районах Гродівки та Новогродівки.

На Покровському напрямку відбили 36 атак: дивіться карту

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 64 атаки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївка, де відбулося близько 75 відсотків усіх боїв. Окрім того, ворог атакував у бік Олександрополя та Желанного Першого.

На Курахівському напрямку відбулось 75% боїв: дивіться карту

На Времівському напрямку противник здійснив 5 штурмів наших позицій в районах Водяного та Золотої Ниви. Активно залучав для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували в районі Роботиного, також завдали авіаударів по Кам’янському, Степногірську та Щербаках.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції 6 разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території Росії активно застосовує артилерію і авіацію по районах українських населених пунктів.

Сили оборони завдали втрат окупантам

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1220 осіб. Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили понтонну переправу окупантів, пункт управління, один засіб ППО, вісім гармат на вогневих позиціях, 11 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та два інші важливі об’єкти російських загарбників.

Стан ситуації на фронті залишається надзвичайно напруженим і непередбачуваним. Протягом минулої доби відбулося 143 бойові зіткнення, що свідчить про продовження активних бойових дій та агресії з боку російських загарбників. Найсерйозніші бої протікали на Курахівському напрямку, де українські сили оборони вдосконалюють свою тактику та стратегію у відповідь на все більші атаки з боку ворога. Близько 75% усіх боїв зафіксовано саме на цьому напрямку, що свідчить про намір російських військ продовжувати свою агресію та нав’язувати більше загроз українській території.

Важливо відзначити, що російські загарбники збільшують чисельність та досвідченість своїх підрозділів, перекидаючи їх у Курську область. Це може свідчити про їх збільшену готовність до наступальних дій та намір здійснити прорив на південному напрямку. У такій ситуації українським силам оборони важливо підготуватися до відстоювання та зміцнення своїх позицій, а також реагувати на будь-які проривні спроби ворога на відповідному напрямку.

Окрім цього, авіація російського ворога активно використовує бомбардування та авіаудари по цивільній інфраструктурі. Це є явним порушенням міжнародного гуманітарного права і свідчить про безжальність та жорстокість російських загарбників, які не зупиняються перед нічними нападами на мирне населення. Такі дії потребують негайного звернення до міжнародної спільноти та організацій, щоб залучити увагу і покласти край цьому жахливому порушенню прав людини.

Нестабільна ситуація на фронті свідчить про те, що шлях до шансу на перемогу для України ще далекий. Незважаючи на успіхи українських сил оборони, російський ворог продовжує посилювати свою технічну та людську потужність. Тому важливо підтримувати і розвивати міжнародну підтримку, завдяки якій Україна має шанс на успіх у своїй боротьбі за свою територіальну цілісність та незалежність.

Джерело: 24tv.ua

Автор Арсен Грінкевич

На посаді головного редактора сайту фінансових новин України Open UA працює Арсен Грінкевич. Арсен – це висококваліфікований фахівець в галузі фінансів та журналістики, який має багаторічний досвід у створенні та редагуванні фінансових матеріалів.