Найбільший банк Туреччини відмовився відкривати рахунки в рублях

Рублеві операції у банку Ziraat були доступні клієнтам за умови наявності документів, але тепер такі операції припиняють.

Найбільший турецький державний банк Ziraat відмовися проводити операції в російських рублях. Представник банку підтвердив російським пропагандистам цю інформацію, повідомляє The Moscow Times.

Росіяни в Туреччині раніше почали скаржитися, що Ziraat без пояснення причин припинив відкривати рублеві рахунки, а тим клієнтам, які вже мали такі рахунки, запропонував конвертувати російську валюту в турецькі ліри.

Рублеві операції у банку Ziraat були доступні клієнтам за умови наявності посвідки на проживання або документа про право на роботу або навчання в Туреччині. Але тепер у країні виникають складнощі з відкриттям рахунків у російській валюті.

Росіяни, що мають бізнес в Туреччині поскаржились, що аналогічної політики дотримуються й інші турецькі державні банки, хоча деякі приватні фінансові організації все ще продовжують відкривати рублеві рахунки. 

Нагадаємо, 12 серпня повідомлялося, що на тлі подій на Курщині російський рубль торгувався на рівні 90,30 за долар США, що тоді було найнижчим показником з кінця травня.

Один із найбільших банків Киргизстану зупинив перекази в рублях

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Джерело: ua.korrespondent.net

Автор Арсен Грінкевич

На посаді головного редактора сайту фінансових новин України Open UA працює Арсен Грінкевич. Арсен – це висококваліфікований фахівець в галузі фінансів та журналістики, який має багаторічний досвід у створенні та редагуванні фінансових матеріалів.